Page MenuHome

If Viewport shading is 'Rendered', B3D crashes after browsing to file for texture node and connecting to any shader node.
Closed, ResolvedPublic

Description

System Information
OSX 10.9.3
AMD Radeon HD 6770M 512MB
see pic for more system details

Blender Version
Broken: 2.71 Hash ead83a4 (6-20-14)
Worked: 2.70 Hash e53c00a (6-11-14)

Short description of error

Exact steps for others to reproduce the error

  1. Select default cube.
  2. Set 3D viewport to 'Rendered'
  3. Open node editor > add material
  4. Add Image Texture node
  5. Click to open image
  6. Goto to file browser (opening a pre-opened image does not cause problems)
  7. Select image (small or large jpg, don't matter) (I've attached an image I used)
  8. Connect output of image texture node to material shader = Crash (see .txt file of crash dump)

Related Objects

Event Timeline

Tested rBd411e1548cfda7a48e4df81eda1e998ae172ed43
Cant redo this bug, here are the steps I did (incase I miss something)

  • Open bug_connect_Image_Texture.blend
  • Shift+Z in the viewport
  • Press Open in Image Texture and select Concrete.jpg
  • Connect Image Texture to Diffuse BSDF Color socket.
  • Cube turns darker, no crash

Edit, managed to redo crash, only in release build, and only if I do these actions quickly.

Sergey Sharybin (sergey) lowered the priority of this task from 90 to 50.

Managed to re-do in the debug build. Backtraces goes to OSL, but guess it's some race condition caused by previous scene prepare not being fully finished when doing updated scene update. Looking into it.

Sergey Sharybin (sergey) changed the task status from Unknown Status to Resolved.Jun 25 2014, 11:39 AM

Closed by commit rBda64e8ae0551.