Page MenuHome

Simple animation test stopped working.
Open, NormalPublic

Description

System Information
Operating system and graphics card
Kubuntu 12.04 Nvidia 610

Blender Version
Broken: (example: 2.72a
Worked: (optional)

Short description of error
I made a simple animation with a arrow on top. It all worked fine at beginning, expect, that after pressing "P", the cupe hovers some on the plane.
I set the arrow up at gamelogic to turn around the y- axis with an animation, when i move the cube.
I did delete the animation sequence once, then tried to make it new. I only could save it once at Frame 0, not even sure if it did save properly.
As i tried to save the next animation (90° turn from arrow) at Frame 6the arrow did rotate, but after Lmb to accept, it jumps back into the rest position.
Deleting the whole animation again caused that the bone (top_bon) is not connected anymore to the mesh and i can not reassign it.
Also, deleting and add a new armature causes unwanted movement from the mesh at parenting (ctrl-p).

There are still other problems by adding a armature, that the mesh is suddenly falling through the plane or makes the mesh move away from the previous point.
There is a point then, where i ask if its not better to have no physics on armatures, use it only for animation, but do all movements with the mesh.
I can set the Mesh to dynamic, parenting it as 'no-collision' or static or dynamic causes a fall through from the mesh.
Adding the armature to the cube also causes a slightly hoovering when you play the file.

Right now it simple dont works anymore, to assign the top_bone to the mesh.
After deleting the armature it works again to reassign it but the mesh is still hoovering and falling through when the mesh is set to dynamic.
Anyhow seems the whole physics do bite eachother right now.

Exact steps for others to reproduce the error
Based on a (as simple as possible) attached .blend file with minimum amount of steps
http://www.pasteall.org/blend/32815

Details

Type
Bug

Event Timeline

j goe (Joit) updated the task description. (Show Details)
j goe (Joit) raised the priority of this task from to Needs Triage.
j goe (Joit) added a project: BF Blender.
j goe (Joit) set Type to Bug.
j goe (Joit) added a subscriber: j goe (Joit).

Example from the broken Physics.
Set Mesh to dynamic without armature, Gravity and movement works normal.
Parenting the Armature to the mesh, set mesh dynamic, armature to no collision, Mesh falls through mesh.
set Mesh to no collsion, armature to dynamic, Mesh falls through.
Set mesh to no collision, armature to character it starts to make unwanted movements aso aso.

better to always attach files here, pasteall is not long-live storage…

Can you reproduce this from scratch and list the steps required to do that? Or at the moment you only have this issue in the reported file?

mont29 Ok i didnt find it now where to attach the file, thats why i hosted it.

dfelinto
I can try, to reproduce it. But mainly i posted the file as it was, as the error occured, and the mesh could not assigned anymore to the bone.

But it was some simple steps. having the cube, adding in edit mode the arrow above, set up an armature, assing it and set up the animations and motion. To bad when its not possible anymore to see at the file, where this error occurs.

j goe (Joit) added a comment.EditedNov 15 2014, 8:00 PM

Comment removed, a problem at a rebuild is fixed by flipping faces.
I made now another replication but still cant reproduce the error, where this 1 bone cant be assigned anymore to the mesh from the cube

But i opened the attached file above again, removed again the armature and the upper plane, and i could assign the top_bone again to the mesh from the cube.
I can only assume that there was maybe a mesh error at the plane below and caused a hickup

I add the plane now new to the first file, and it still doesnt work, the animation does but it makes a funny jump when you play it, thats what i want to post it.
https://drive.google.com/file/d/0B4amkycvN86bRUQ5MGFBRzc3Uzg/view?usp=sharing