Page MenuHome

Texture paint bleeding artifacts
Closed, ResolvedPublic

Description

System Information
Operating system and graphics card
OS: Windows 7 64bit
GPU: NVIDIA Quadro K4000 (driver: 347.25)

Blender Version
Broken: version 2.73 (sub 2), hash b'd4720cd', b''
Worked: (optional)

Short description of error
the bleeding in texture paining seems to create some artifacts like in the attached picture


Exact steps for others to reproduce the error
Based on a (as simple as possible) attached .blend file with minimum amount of steps

  1. open the attached blend file
  2. enter texture paint mode
  3. make sure to have a 2nd view with the UV editor open to see whats happening
  4. paint in the 3d viewport with a good contrast and make sure hardness of the brush is not at max
  5. notice the artifacts in the UV editor

Details

Type
Bug

Event Timeline

dan grauer (kromar) set Type to Bug.
dan grauer (kromar) created this task.
dan grauer (kromar) raised the priority of this task from to Needs Triage by Developer.

Can you reproduce this on any recent master build?

Julian Eisel (Severin) lowered the priority of this task from Normal to Needs Information from User.Feb 19 2015, 4:53 PM

i tested in the daily build (win64_cmake_vc2013.zip 104M Fri Feb 20 04:12:42 2015) and the extreem artifacts are gone, but there are still problems with the bleeding

i think the pronblem is that the bleeding is going outwards at a to hard angle and not in the same direction as the uv is pointing which leads to overlapping and therefore artifacts
heres a quick paint over of the current bleeding

and what i think it should be to not cause the bleeding artifacts

Seam part is caused by our crappy seam code. Can be fixed but is a TODO rather.