shadows in Blender Game
Open, NormalPublic

Description

System Information
Microsoft Windows 10 Enterprise x64
ntel(R) Core(TM) i5-3450 CPU @ 3.10GHz.
(RAM) 8,00 GB
NVIDIA GeForce GTX 960 3,00 GB

Blender Version
2.77a abf6f08

Short description of error
constant flickering shadows when moving the camera

Exact steps for others to reproduce the error
It is working properly in the previous version (2. 76b), but in this new version, shadows, flash in two angles, the effect is more evident if the camera is the slave of another object.
Only occurs to move or rotate the camera.

Details

Type
Bug
Francisco Jose (chocorun) updated the task description. (Show Details)
Francisco Jose (chocorun) raised the priority of this task from to Needs Triage.
Francisco Jose (chocorun) claimed this task.
Francisco Jose (chocorun) set Type to Bug.

This is a precision error because of the last change from double to float in moto. The following commit in UPBGE fix it : https://github.com/UPBGE/blender/commit/877dbe2b898df413005358de04c959b6b479b05f

Sergey Sharybin (sergey) triaged this task as Normal priority.Apr 26 2016, 11:27 AM

this is still broken in latest test builds. spot lamp shadows dont work either.

simpler test file -->

<-- proving its not fault of python, custom shaders, parenting, or linked data/libload.

Windows 7 x64 - fresh install last week, minimal software, only temp monitor running.
Nvidia GTX 970 - driver 368.69 - 1920x1080
8gb RAM

Blender:
2.76 series - works
2.77 series - broken

doesnt work in test builds

or am i missing something?

cant we just remove real time shadows and call it a day? honestly i would rather have no shadows then buggy ones. to me that would be an acceptable fix until this gets sorted. maybe put a little orange triangle next to the shadow check box so people dont scream.

by the way, does anyone know if this works in linux builds? maybe its an odd windows thing. currently i have more computers then hard drives so it could be a short while before i can fiddle with linux.

it seems in 2.78a the issue has been resolved for the most part. i think this can be closed

It is not yet right, example Test Sadow still flashing, however, some projects if they work well, but others do not. I can be missing something in the installation ??

I'm trying to see how some projects do well and others not, but there is no difference, I changed the camera, I changed the light, but nothing, continues to produce flicker.

In version 2.78b, it still does not work, (test Sadow.

In version 2.78c, it still does not work, (test Sadow).

In version 2.79 test build , it still does sadow not work, (test Sadow).

Experimenting with version 2.79, I discovered that tilting the camera 0. 1 degrees, the problem is corrected, you can check in the examples attached{F1087722} does this have any explanation?