Smoke doesn't render properly when object with env map is present
Open, ConfirmedPublic

Description

System Information
Mac Os 10.12.5 i7 32Gb NVIDIA GeForce GTX 680M 2048Mo

Blender Version
Broken: 2.78c

Short description of error
Smoke data texture seems to be offsetted when an object with texture map is present. ( viewpoint object must be set )
Often smoke doesn't appear at all. But in some real project file, with large smoke domain, smoke can be seen at domain corners.

Exact steps for others to reproduce the error

  • add quick smoke, add plane with envmap texture in excluded layer, add an empty as viewpoint object, add some random object ito check envmap is well conf.
  • render it (F12), no smoke
  • turn off env mapping in render shading option, and smoke is here.
  • clear "viewpoint object field", and smoke is here.

Interresting thing : preview render in 3D view works ! ( shift + Z )

example file :

Details

Type
Bug
Dalai Felinto (dfelinto) triaged this task as Incomplete priority.Sep 4 2017, 5:00 PM

I'm a bit confused about the steps here, whether they should be done after the sample file, or if the sample file is the result after you do it.

Could you please share a file where the problem is visible, and one where things work? And them explain the "difference" between them?

Also, does it work with previous Blenders? 2.77, 2.76, ... ?

Sorry : open sample file, go to first frame, Alt+A in aim to cache some smoke simulation frames. Shift+Z in 3D view, you can see smoke. press F12 for render scene -> no smoke. No this problem is here since many previous blender version.

Dalai Felinto (dfelinto) raised the priority of this task from Incomplete to Confirmed.

Confirmed, assigning to current smoke module owners.