2.79 EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION on render with Cycles but viewport works
Closed, DuplicatePublic

Description

Hi, blender crushes silently when render simple scene. But when I switch viewport to rendering mode it works. Last messages I see in console with --debug-cycles:

I0921 18:03:52.724211  8220 opencl_util.cpp:287] OpenCL program base not found in cache.
I0921 18:03:53.032454  8220 opencl_util.cpp:287] Kernel file C:\Users\usero\AppData\Roaming\Blender Foundation\Blender\2.79\cache\kernels\cycles_kernel_base_42BB6EE525EB360A59BE3D892AB8716D_E79207DF783642201C522257170BACB6.clbin either doesn't exist or failed to be loaded by driver.
Compiling OpenCL program base
I0921 18:03:53.346447  8220 opencl_util.cpp:287] Build flags: -D__NODES_MAX_GROUP__=3 -D__NODES_FEATURES__=0 -D__MAX_CLOSURE__=10 -D__NO_HAIR__ -D__NO_OBJECT_MOTION__ -D__NO_CAMERA_MOTION__ -D__NO_BAKING__ -D__NO_VOLUME__ -D__NO_SUBSURFACE__ -D__NO_BRANCHED_PATH__ -D__NO_PATCH_EVAL__ -D__NO_TRANSPARENT__ -D__NO_SHADOW_TRICKS__
I0921 18:03:53.347954  8220 opencl_util.cpp:314] Build options passed to clBuildProgram: '-cl-no-signed-zeros -cl-mad-enable -D__KERNEL_OPENCL_AMD__ -D__NODES_MAX_GROUP__=3 -D__NODES_FEATURES__=0 -D__MAX_CLOSURE__=10 -D__NO_HAIR__ -D__NO_OBJECT_MOTION__ -D__NO_CAMERA_MOTION__ -D__NO_BAKING__ -D__NO_VOLUME__ -D__NO_SUBSURFACE__ -D__NO_BRANCHED_PATH__ -D__NO_PATCH_EVAL__ -D__NO_TRANSPARENT__ -D__NO_SHADOW_TRICKS__'.
Error: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION

Full log with working viewport rendering the crush on render:

Scene I try to render:

It uses one sample asset from asset-management plugin, so I'm not sure you can reopen it.

My installment:
Windows 10 Enterprise x64
Saphire R9 380

I've tried AMD drivers 17.9.2, then 17.7.2, no change

PS
I forgot to mention that CPU rendering works, GPU fails

Details

Type
Bug