OPEN CL Cycles Compute Option Not Appearing All Blender Versions after 2.79 install
Closed, ArchivedPublic

Description

System Information
Windows 10
AMD Radeon RX 470 4GB

Blender Version
Broken: 2.79
Worked: 2.78, 2.8

GPU Compute is grayed out and under System in User Preferences "None" is the only Cycles Compute Device. Used to work in 2.78 and 2.8 but now doesn't work their as well. Graphics Card works fine everywhere else. Only after 2.79 install were problems encountered.

Exact steps for others to reproduce the error
Attempt to run blender 2.79 with Radeon RX 470 4GB

Details

Type
Bug
LazyDodo (LazyDodo) reopened this task as Open.Mon, Sep 25, 1:37 AM

@Vuk Gardašević (lijenstina) RX 470 is actually a gcn 4 card, this actually should have worked..

UPDATE: I checked back on blender 2.78 and it isn't working there either. Was before I installed 2.79. Graphics Card working fine at everything else, but all blender versions are ignoring it. This even includes my BETA 2.8 version, which, was working fine before installing 2.79.

Jackson Romero (StarVenge) renamed this task from OPEN CL Cycles Compute Option Not Appearing to OPEN CL Cycles Compute Option Not Appearing All Blender Versions after 2.79 install.Mon, Sep 25, 3:16 AM
Jackson Romero (StarVenge) updated the task description. (Show Details)

Try reinstalling your gpu drivers.

Sergey Sharybin (sergey) triaged this task as Incomplete priority.Mon, Sep 25, 9:03 AM

Please try to re-install driver and see if that helps. If that doesn't help, run blender from the command line with --debug-cycles command line argument, go to to user preferences -> system, and attach log from the console as a file here to the report.

Updating drivers fixed problem. Thank's everyone for their help.

LazyDodo (LazyDodo) closed this task as Archived.Mon, Sep 25, 10:46 PM
LazyDodo (LazyDodo) claimed this task.

Thanks for reporting back!