wacom sensitivity not working
Closed, InvalidPublic

Description

System Information
Processor : 12x Intel(R) Xeon(R) CPU E5-1650 v3 @ 3.50GHz
Memory : 32842MB (5671MB used)
Operating System : Manjaro Linux (XFCE)
Resolution : 1680x1050 pixels
OpenGL Renderer : GeForce GTX TITAN X/PCIe/SSE2

Blender Version
2.79 direct download from blender site
&
2.79 from AUR

Short description of error
Can't get my intuos 3 pen sensitivity to work. Works fine in Gimp and MyPaint but not in blender texture painting.

Details

Type
Bug

Hi @andrew (karribu) ,

I tested an intuos 3 in 2.79 texture painting. And it works fine for me (Fedora 28 with "wayland" disabled/ GeForce GT 740).

Sorry for asking such a stupid question, but did you accidentally disable the pen pressure (the "small hand"-icons next to the strength-/and radius-sliders). Just wanted to make sure as there doen't seem to be much data here to replicate your issue.

Hi Lukas,

Thanks for the reply. No I made sure all the settings were fine, I tried for a week or so to find the problem. There were a few posts i found in google but they were back in 2015 or something like that. I tried the Cinnamon environment and it all works perfectly, so I'm guessing now it was something to do with XFCE and not blender? Cinnamon has great wacom support straight out of the box.

Cheers
Andy

Lukas Ziechmann (bl_cat) claimed this task.

@andrew (karribu) : I'm glad you found a solution to work for you.
So I guess we can assume this is not a blender bug and close this task as invalid.