Page MenuHome

Blender 2.79 and 2.79b crash if no shadows enable in render properties
Open, LowPublic

Description

{F2779585}I just trying disable shadows in my game for increase performance in weak machines but with disable shadows in render properties of scene crash start in player animation and close game!

i have thread started in blenderartists have a picture there of distoricion animation o player before crash

I JUST MADE UPLOAD BLEND FILE with all files for run my game.The blend file with enable shadows in render properties in BGE.If unset shadows few times playing distortion animations of player and crash. With shadows enable go all fine.

Obs: I use vsync script for disable when main scene started. In my machine i run the game at 130 to 160FPS with shadows and 160 to 220 FPS with no shadows but crash and if i select frame rate to stay 60 FPS crash too.

The problem are to slow machine my friend have a core duo 2.3ghz and gforce 210 and got only 13FPS to 16 FPS
i think with no shadows will stay around 20 to 25 FPS :|

System Information
Windows 7 64 bits Profissional
CPU AMD A10 7860K in stock
Graphics: GFORCE GTX1050TI 4gb
Blender Version
Broken: 2.79 and 2.79b date 2018-03-21

High chance this is a bug can help mle please?

thanks

Details

Type
Bug

Event Timeline

jacob lerry (linuxfree) created this object with edit policy "All Users".
jacob lerry (linuxfree) updated the task description. (Show Details)
jacob lerry (linuxfree) updated the task description. (Show Details)
Philipp Oeser (lichtwerk) triaged this task as Incomplete priority.Apr 17 2018, 8:46 PM

We need a .blend file to reproduce [please also post the picture here directly as you have to be logged into BA to see it]

Please follow our submission template and guidelines and make a complete, valid bug report, with required info, precise description of the issue, precise steps to reproduce it, small and simple .blend and/or other files to do so if needed, etc.
A guideline for making a good bug report can be found here: https://wiki.blender.org/index.php/Dev:Doc/Process/Bug_Reports

Marking as "Incomplete" until the requested information/data is provided.

jacob lerry (linuxfree) raised the priority of this task from Incomplete to High.Apr 18 2018, 2:50 AM
jacob lerry (linuxfree) lowered the priority of this task from High to Confirmed.
jacob lerry (linuxfree) lowered the priority of this task from Confirmed to Incomplete.
jacob lerry (linuxfree) raised the priority of this task from Incomplete to High.
LazyDodo (LazyDodo) raised the priority of this task from High to Needs Triage.Apr 18 2018, 2:56 AM

please stop triaging your own ticket, I put it to the right status for you, in the future just leave it be, the people triaging the tracker will assign it for you.

I discover today if i made arm(mesh of player) to invisible can play normally with no shadows but lost weapon and obviously animation too.

Ohter thing my playerrig i can made apply scale the arm is 1.0 1.0 1.0 the Camera is 1.0 1.0 1.0 but player rig everytime work only in 0.275 0.275 0.275

I think if not a bug the problem can be here.but how can i solve that?

I resume a blend to enemies and player have all lights and with shadows enable on render properties animations of player stay fine can walk running all fine.But with no shadows crash animations and game after. The problem is here. I try before erase material from player and nothing.

here a file

In version 2.76 or below work without no shadows this prove its a BUG in 2.76a and new versions for shadows not work it crash

But version 2.76 for me not good cause cant delete my Ragdoll group object nor with logic bricks, nor with python script may be another bug.

Try use this shadows project from 2.76 to 2.79 if possible.then will solve this task.

Aaron Carlisle (Blendify) triaged this task as Low priority.Sep 30 2018, 10:42 PM