Page MenuHome

Movie Clip set Background images can not be created
Closed, ResolvedPublic

Description

Blender Version
blender-2.80-d28d202 win

Short description of error
Background images has been removed and moved to the camera properties, but as a result, Set as Background from the Movie Clip editor will result in an error.
Even if you set it manually, Movie Clip will not be viewed as a sequence in 3D viewport.

I have confirmed that the background option currently does not work, but it is a good thing to be able to check the tracking result in Eevee in the future.

T52668
D2827

Details

Type
Bug

Event Timeline

K.nao (nao) updated the task description. (Show Details)Jul 12 2018, 9:55 PM
K.nao (nao) added a project: Motion Tracking.

note atm. only crashes in 2.8 are accepted in the tracker, but had a quick glimpse and D3542 fixes the operator (not the viewport drawing)

I can confirm, but not completely.

When adding movie or image sequences to the background image or reference image, the video does not play (movie) or is not displayed at all (pink if image sequence).

But when you add the background images in the settings of the Camera, than the image sequences and movie work, playing and display correctly.

Philipp Oeser (lichtwerk) closed this task as Resolved.Wed, Jan 9, 7:20 PM

Seems like the original issue is fixed already (apparently by rBd3160f350de2)

@Vladimir (evilvoland) : there is another issue with material textures not updating (reported in T57457), however for image empties [background/reference], this hasnt been reported yet afaics... mind opening up a fresh report for this?

Will close this one though (feel free to comment again if issues persist...)