Page MenuHome

Invisible objects HD graphics 630 (with pictures)
Closed, DuplicatePublic

Description

WIN 10
HD graphic 630 (last drivers and before)
Blender 2.8
invisible objects everywhere (exept the selection around)
every possible settings tried


(3Dview EEVEE/Cycles/Workbench)


(Material view)

what I get in material view and if I try to press material tab to add a new material > crash

Details

Type
Bug

Event Timeline

This comment was removed by -- (zgorg).
-- (zgorg) updated the task description. (Show Details)Jul 14 2018, 9:00 PM
This comment was removed by -- (zgorg).
-- (zgorg) updated the task description. (Show Details)Jul 14 2018, 9:05 PM
-- (zgorg) renamed this task from Invisible objects HD graphics 630 to Invisible objects HD graphics 630 (with pictures).Jul 14 2018, 9:08 PM
-- (zgorg) updated the task description. (Show Details)Jul 14 2018, 9:11 PM
-- (zgorg) updated the task description. (Show Details)
Bastien Montagne (mont29) triaged this task as Normal priority.Jul 16 2018, 4:59 PM

@-- (zgorg) can you try setting the viewport samples to 1 in the render panel (in sampling tab) and test if Material/Rendered mode with eevee is still broken?
Additionally can you try setting the Viewport Quality to 0 (in user preferences > system) and test if the solid view is still broken.

If that fixes the problem. Revert the changes and try to run from the command line with

C:\path\to\blender.exe --debug-gpu

and copy paste the output in a text file and attach it to this bug repport.

This comment was removed by -- (zgorg).

I can barely see something but there is something.

C:\Users\dd200>C:\Users\dd200\Desktop\blender-2.80-b5811bc-win64-vc14\blender-2.80.0-git.b5811bc-windows64\blender.exe --debug-gpu
Read prefs: C:\Users\dd200\AppData\Roaming\Blender Foundation\Blender\2.80\config\userpref.blend
Using OpenGL 4.3 debug facilities
GL application marker: Successfully hooked OpenGL debug callback.
found bundled python: C:\Users\dd200\Desktop\blender-2.80-b5811bc-win64-vc14\blender-2.80.0-git.b5811bc-windows64\2.80\python
GL API deprecated behavior: API_ID_LINE_WIDTH deprecated behavior warning has been generated. Wide lines have been deprecated. glLineWidth set to 2.000000. glLineWidth with width greater than 1.0 will generate GL_INVALID_VALUE error in future versions
GL API deprecated behavior: API_ID_LINE_WIDTH deprecated behavior warning has been generated. Wide lines have been deprecated. glLineWidth set to 2.000000. glLineWidth with width greater than 1.0 will generate GL_INVALID_VALUE error in future versions
Saved session recovery to 'D:\TEMP\quit.blend'

bon pas de réponse.
je la fais en français en mettant les réglages comme tu le dis j'ai pu à peine discerner des objets (c'est à la limite du visible)
2 cubes un sur l'origine et un dupliqué
et quand à "Revert the changes and try to run from the command line with" ne sachant pas trop de quelle command line il s'agissait j'ai essayé dans la console Blender ce qui ne fonctionnait pas et donc j'en ai déduit que c'était dans la fenêtre command de windows?
Je me suis trompé?

Sorry for the lack of answer from my behalf, this is a duplicate of T55987 which seems to affect all Intel HD 630 GPUs. Behaviour seems to be a bit different depending on the OS but the problem is the same.