Page MenuHome

Packed sculpting alpha textures stop randomly working
Closed, ArchivedPublic

Description

System Information
windows 10, gtx 960 4gb.

Blender Version
2.79a

Short description of error
Packed to file sculpting alphas randomly stop working without any reason. No visible effect on the surface from the brush. Sculpting, however, works still when not using the alpha texture that used to be working nicely. That always happens with all the brush textures at the same time.

Exact steps for others to reproduce the error
You need to have "automatically pack external data to .blend" setting enabled and the multiresolution modifier. Go to sculpting mode. Load different alphas and change them from the texture mode to no texture mode. Start sculpting. I was using the textures on anchored mode, but I believe it has no effect on this. At some point, the textures stop working when you repeat these steps. At least on my system that happens. Not sure if it means something that my packed textures used to be .PSD files.

Details

Type
Bug

Event Timeline

Artturi Mäntysaari (Armmm) renamed this task from texture library manager add-on makes blender not responding and useless while in sculpting mode. to Sculpting alpha textures stop randomly working.
Artturi Mäntysaari (Armmm) updated the task description. (Show Details)
Artturi Mäntysaari (Armmm) renamed this task from Sculpting alpha textures stop randomly working to Packed sculpting alpha textures stop randomly working.
Bastien Montagne (mont29) triaged this task as Needs Information from User priority.

Please follow our submission template and guidelines, also read these tips about bug reports, and make a complete, valid bug report, with required info, precise description of the issue (only ONE issue per report!), precise steps to reproduce it, small and simple .blend and/or other files to do so if needed, etc.
Videos and/or links to external sites etc. are not acceptable as bug report (they can be provided as additional information only).

A packed PSD file can't be load, although it exists and can be unpacked.

Bastien Montagne (mont29) claimed this task.

Ah, yes, it is indeed impossible for Blender to load packed PSD (because underlying library OIIO does not allow reading images from memory, only from files…). You probably loose your images after some undo/redo action.
Thanks for the report, but unfortunately there is not much we can do here, PSD is not an open format, so it’s not really easy to fully support.