Page MenuHome

Bottom half of the default cube and other meshes are transparent with eevee
Closed, ResolvedPublic

Description

System Information
Operating system: Windows 10 64 bits
Graphics card: Intel UHD Graphics 620

Blender Version
Broken: 2.80, 4c31bed6b46, blender2.8, 2018-11-30

Short description of error
When rendering the default cube on a new project, the bottom half is transparent.
Moving the cube or the camera don't solve the problem.



Same result with other meshes.

Exact steps for others to reproduce the error
Render the first default scene.

Event Timeline

Nico Tex (nico14916) renamed this task from Bottom half of the default cube is transparent on eevee to Bottom half of the default cube and other meshes are transparent with eevee.Nov 30 2018, 4:15 AM
Nico Tex (nico14916) updated the task description. (Show Details)

Cannot confirm (linux 970m), might be tied to Intel 620...

@Nico Tex (nico14916) : are drivers up to date?

@Clément Foucault (fclem): does this ring a bell?

I have the latest recommended driver from Dell.

I remember having fixed this problem... I think it was rB117bc96ce88474d3c6b28e669e6ee339441051fb but if this is back, that means your GPU passes through the
detection somehow.

I've added a new "--debug-gpu-force-workarounds" to test gpu workarounds bypassing the detection. It should be in the next build (in 45minutes from the time of this comment).

If running from command line with the --debug-gpu-force-workarounds option does not work then it's a bit hard to guess what's wrong. Maybe a glFlush() or glFinish() missing somewhere.

It work perfectly. No more issue on viewport and on render with "--debug-gpu-force-workarounds".

Could you please paste your system-info.txt so I can list your gpu for the workaround.