Page MenuHome

Cycles smoke is not exported to render without baking
Open, Confirmed, MediumPublic

Description

System Information
Operating system: win 10
Graphics card: geforce 1080 ti

Blender Version
Broken: blender-2.80-4488056f3d9-win64\
Worked: (optional)

Short description of error
Smoke is visible in viewport but not in render.

Exact steps for others to reproduce the error

Select default cube. Run quicksmoke. Run play so you get some smoke. Press f12 (or switch to cycles and press f12). Renders cube but no smoke. Manually setting it up gives the same result.

Details

Type
Bug

Related Objects

Event Timeline

Philipp Oeser (lichtwerk) triaged this task as Confirmed, Medium priority.Dec 17 2018, 11:22 AM

Can confirm cycles needs cache baking prior to rendering atm. (this wasnt the case previously?)

Eevee will render the volumes though (just needs Volumetric to be enabled in the Render tab)

Philipp Oeser (lichtwerk) renamed this task from Smoke is not exported to render to Cycles smoke is not exported to render without baking.Dec 17 2018, 11:23 AM

It was not like that before 2.8, if you had just played through the timeline so it had a smoke frame in memory it would render what was currently in memory (ie current frame if you had played the scene from the simulation start to where you are, or the last simulated scene if you stopped your playback and clicked around the timeline - until you clicked the simulation start frame where it would become empty again).

i seem to be having the same issue w/ a fire scene in an animation, i have built it from scratch, not using Quick Smoke. i've run the animation, the Viewport looks pretty different to the version in 2.79, when i F12 i get no fire, and it one scene it appeared that the domain was blocking some of the normal render effects.