Page MenuHome

Weird behavior with texture and brush
Open, IncompletePublic

Description

System Information
Operating system: macOS High Sierra
Graphics card:
NVIDIA GeForce GT 650M 1024 Mo
Intel HD Graphics 4000 1536 Mo

Blender Version
Broken: lender Version 2.80 Beta
Date : 2019-01-04 13:30
Hash : 2c21e3e35f30

Hi. I think I've discovered a weird behavior that I cannot reproduce in the older version(2.79). I tried to paint some normal map on a cube with a texture. I don't understand why the color of the brush still affect the texture since a image is added on the brush. I cannot have only the texture image as a brush.

After a few Minutes of test, I tried to change the color of the brush and I saw that the color is mixed with the texture.

As you can see on the image bellow, I have a normal map texture : A stitch. I cannot merge the stitch with the background color because of this issue.

Details

Type
Bug

Event Timeline

Brecht Van Lommel (brecht) triaged this task as Incomplete priority.Mon, Jan 14, 4:46 AM

Please attach a simple .blend file to reproduce the problem, with textures packed if necessary. It's difficult to guess how exactly things were set up in this file.

Camille (Ekiwnox) added a comment.EditedMon, Jan 14, 8:21 PM

Here's a file with the same issue. I basically did a file with a normal map texture that I use as a brush.
You will see that the color of the brush still affect the brush even there's an image. Even if I select the color of the normal map (the pastel purple) it's wrong with the normal map texture. But if I change de brush and I put only a basic brush without texture and I select the same colors, it blends perfectly --'.

I also tried to change the blend mode in the paint brush, but nothing worked.
Maybe I'm doing something wrong ! Let me know :-)