Page MenuHome

CUDA error: Launch failed in cuCtxSynchronize(), line 1679
Closed, ResolvedPublic

Description

System Information
Operating system: Windows 10 64b pro
Graphics card: Nvidia GTX 970

Blender Version
Broken (all three of them) :
2.79b
2.79.6 65b25df8018 (2018-10-25)
2.8 dc3b5024be1a (2019-01-23)
2.8 1d908bffddb4 of January 24, 01:37:26
2.79.6 d753726ce712 of January 24, 02:19:28

Short description of error

I have one blender scene:

If I start rendering with GPU, the GPU tiles renders blank and I end up with this error :

CUDA error: Launch failed in cuCtxSynchronize(), line 1679

I tried with CPU + GPU (only CPU renders, GPU tiles keep rendering blank tiles and I got the error at the end of rendering), tried different tile sizes and samplings as well. Also tried on other computers (one with GTX 1080, one with GTX 980ti).

Event Timeline

No it isn't, nor even nearly the same problem.

-L0Lock- added a comment.EditedJan 24 2019, 2:25 PM

Just tried again with version 2.8 1d908bffddb4 of January 24, 01:37:26, and version 2.79.6 d753726ce712 of January 24, 02:19:28. Not better.

-L0Lock- updated the task description. (Show Details)Jan 24 2019, 2:26 PM
Brecht Van Lommel (brecht) triaged this task as Confirmed, Medium priority.

Thanks for the fast fix!
Tried today's build (January 25, 01:04:42 - 4b8b7c821d46 ).
There are no errors anymore, but still quite an issue: when rendering with GPU + CPU, there's a tile missing.

Right now I'm on an Intel i7-980X (12 threads) with Nvidia GTX 660.

Rendering with GPU only looks fine :

But as I enable both CPU and GPU as compute devices, there are only 12 render tiles at the same time (I guess the 12 are from the CPU) :

(Note that the screen shot uses huge tile size and no rendered tiles because otherwise, it was hard to see. But I did my tests with 16px², 32px², 128px², and always waited for the render to be completed.)

With CPU + GPU rendering, there is one CPU core dedicated to the GPU.

Oh ok I didn't noticed.