Page MenuHome

Crash when entering Particle Edit Mode with macOS + NVIDIA
Closed, DuplicatePublic

Description

System Information
Operating system:OS 10.14.3
Graphics card: NVIDIA GeForce 680

Blender Version
Broken:2.80, branch 2.7, Hash:445433a6913f, 2019-02-04

Short description of error

Blender crashes when I go into Particle Edit mode

Exact steps for others to reproduce the error
From default file:
1)Select Default Cube
2)Add a particle system
3)Switch its type to hair
4)Change the number of hairs to 100
5)Switch to Particle Edit Mode{F6536002}

Details

Type
Bug

Event Timeline

Sebastian Parborg (zeddb) triaged this task as Needs Information from User priority.

I can not reproduce this on my end. I'm guessing this is a OSX issue.

Can you try the latest blender beta and see if it is fixed in that version?

@William Reynish (billreynish) can you reproduce this?

I can not reproduce this.
MacOS 10.14.3.
MacBook Pro (15-inch, 2016).

@Rhett Jackson (jandals) try the latest build.
Does the step 4 (change the number of hairs) matter?

No crash here either on iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2015)

The crash still happens in today's build: 46ac288a9306

@Sebastian Parborg (zeddb) No, changing the number of hairs doesn't have an impact. Sorry, it was unnecessary to include that.

I've seen that not everyone can reproduce this crash. I wish I knew more about what leads to it.

That crash log makes me think that the issue is with the GPU drivers as it seems to crash when it is trying to draw the particle edit mode.

@Clément Foucault (fclem) is there anything we can do here?

Brecht Van Lommel (brecht) renamed this task from Crash when entering Particle Edit Mode to Crash when entering Particle Edit Mode with macOS + NVIDIA.
Brecht Van Lommel (brecht) raised the priority of this task from Needs Information from User to Normal.

I have the exact same problem , I set the nr of hairs to 0 and just add them in edit mode .
As soon as hairs are inserted , blender crashes

Using latest beta , on win 10

When I sart blender from windows console view , the crash is not reported
If anyone could lead me in the good direction how to set up a (gpu) crash report , that would be appreciated