Page MenuHome

annotation thickness doesn't work with 3D cursor option
Open, Confirmed, MediumPublic

Description

System Information
Operating system:
Graphics card:

Blender Version
Broken:
2.8 2019/2/13

Short description of error

Not sure if is properly a bug, but I expect to see the same functionality whatever is the annotation's placement. But currently only works with view placement, but not 3D cursor, or surface

Details

Type
Bug

Event Timeline

Sebastian Parborg (zeddb) triaged this task as Needs Information from User priority.

You have to be a bit more specific. I can change thickness and it seems to work.

Right, probably you are making annotations in view placement modality. Try to draw a new annotation, but this time changing it's placement property ( on tops bar) to 3D cursor or surface mode I can attach a video if necessary

Yes that is what I did. The thickness still seems to work in those modes for me.

right, In my case doesn't works, even using factory settings. attaching video

Just to make sure, can you try the latest blender beta from today to see if it has been fixed for you?

already checked, seems still doesn't works

Then you need to provide the information we requested in the template and not leave them blank.

Operating system: MAC OS Mojave 10.14.3
Graphics card: NVIDIA GeForce GT 650M 1024 MB and Intel HD Graphics 4000 1536 MB

Blender Version
Broken:
2.8 2019/2/13

I can confirm this bug occurs as well. And doing so I also found another one related to this. It seems that there is a lag whenever I use the Surface option for the Annotation Placement. It doesn't occur in the other 2 (3D cursor & View) options no matter how much I scribble on the screen. However, in the Surface mode, it lags no matter how steady or fast you annotate. (Let me know if I should report this bug separately.)

I am using the latest 2.80 Beta for macOS (2019.2.15 - faa255c0a4e4).
Operating system: macOS High Sierra version: 10.13.6 (Macbook Pro 2015)
Graphics card: Intel Iris Graphics 6100

Sebastian Parborg (zeddb) raised the priority of this task from Needs Information from User to Confirmed, Medium.

@William Reynish (billreynish) confirmed this on his mac too.

@Antonio Vazquez (antoniov) feel free to reassign if this is not for you.

I cannot reproduce it on Windows 10 with RTX2080TI card.

If the problem is only in Mac, I cannot help here.

I have one idea about the problem.

Currently, the drawing is using GPU_SHADER_3D_UNIFORM_COLOR shader, and not sure if the Mac implementation supports the thickness of the line (GPU_line_width()).

What it's strange is that only works sometimes.

Mac does not support GPU_line_width(). I think the View Strokes work because they are rendered with a geom shader. Ideally we should have a geometry shader fallback for OSX thick lines.