Page MenuHome

Workbench Anti-Aliasing behavior inverted
Closed, ResolvedPublic

Description

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.17134 64 Bits
Graphics card: Quadro P4000/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 418.96

Blender Version
Broken: version: 2.80 (sub 51), branch: master, commit date: 2019-03-21 08:29, hash: rBb346a7c0df38
Worked: (optional)

Short description of error
Not sure if this is only on my end, but since this morning I see the anit-aliasing in the workbench engine behave the opposite of how it should be. Normally, when the scene is not interacted with, the AA would happen. While you navigate in the 3D View, AA levels would be reduced or even turned off to improve performance. However, with this build, it's the opposite. The scene is anti-aliased while interacting, and aliased while static. See the gif below:

Exact steps for others to reproduce the error
Open Blender compiled today, spin a model, look at the edges.

Event Timeline

Eevee LookDev and Wireframe mode are NOT affected by this, this is Workbench only.

Sebastian Parborg (zeddb) triaged this task as Needs Information from User priority.

I can't reproduce this on my end.

Could you do a step by step guide to make sure I'm not missing something?

Leha (leha) added a subscriber: Leha (leha).EditedMar 21 2019, 12:43 PM

I can reproduce. Image attached yesterday and today comparison in sculpt mode:

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.16299 64 Bits
Graphics card: GeForce GTX 1060 with Max-Q Design/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 398.36

Blender Version
Broken: version: 2.80 (sub 51), branch: master, commit date: 2019-03-21 00:58, hash: rB0bbff8a71138

Can confirm, with the default cube, there is no AA. (Windows 10 Pro, Geforce GTX1080Ti)

Sebastian Parborg (zeddb) raised the priority of this task from Needs Information from User to Normal.Mar 21 2019, 1:04 PM

Blender beta verion d47f827019f2 from the 19th of march has antialiasing. If you release after rotating in the viewport AA is applied.
The blender version for yesterday (47ba487e05da 20th of march) has the same problem with the one (0bbff8a71138) from today. No AA applied.

Introduced by T60820. It used incorrect logic to determine if TAA was enabled.