Page MenuHome

Eevee alot of black pixels NaN with SSR
Closed, ResolvedPublic

Description

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.17134 64 Bits
Graphics card: GeForce RTX 2070/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 419.67

Blender Version
Broken: version: 2.80 (sub 51), branch: blender2.7, commit date: 2019-03-24 00:06, hash: rB79f67acccb36

Short description of error
Glossy black material generates a lot of black pixels NaN in final render. The more render samples the more NaN pixels. In the viewport is less noticeable because their are less render samples. Turn off SSR and NaN pixels are gone.

See attach image:

Exact steps for others to reproduce the error
Load attach blender file "Glossy SSR_NAN_Bug.blend".

Render F12 notice all the black NAN pixels. Turn off SSR and all the black NaN pixels are gone.

Event Timeline

Where did you see that these pixels are NaN instead of just black?

I can reproduce what I can see in the screenshot. I don't know if this is a bug or a mistake on your side.
@Clément Foucault (fclem) will know.

Sebastian Parborg (zeddb) lowered the priority of this task from 90 to 50.Mar 25 2019, 2:03 PM

I don't know for sure if it is a NaN, but when I change the black color of all zeros to a red color the problem is fixed. I am using standard nodes that I are supported in Eevee and it works fine in Cycles.

I can confirm this issue, materials work in cycles but in eevee, at certain angles, I also get these black pixels.

Clément Foucault (fclem) changed the task status from Unknown Status to Resolved.Jul 8 2019, 5:00 PM

I cannot reproduce anymore. Feel free to reopen if this is still happening on your setup.