Page MenuHome

All camera binds corrupting after deleting many objects
Closed, ResolvedPublic

Description

Blender Version
Broken: blender-2.80.0-git.03bd024c077d-windows64

Short description of error
Just noticed in preparing an example file for another bug report (T63304), upon deleting many objects at once (maybe a binded camera or 2 by mistake) the viewport now ignores all camera binds in the timeline and it just uses the last active camera.

All subsequent camera binds don't work either.
Rendering produces the same result as in viewport.
I ran into the issue 3 times before I successfully managed to reduce my file without destroying the camera binds in the animation.

Steps to reproduce

Notice how Camera.023 is the only camera used in the viewport, despite all the many camera binds in the timeline.

Event Timeline

Sebastian Parborg (zeddb) triaged this task as Needs Information from User priority.

Can you provide a file where we can delete objects to reproduce the broken file?

I tried to reproduce it with the same file but I couldn't.
I think the bug is best observed in the file I've uploaded, where the timeline markers are clearly there and linked to camera objects but they are all simply ignored.

Sebastian Parborg (zeddb) raised the priority of this task from Needs Information from User to Confirmed, Medium.

I'm unsure if this is something we should look into if you can't reproduce this anymore.

@Alexander Gavrilov (angavrilov) what do you think?

Have you ever used VSE with scene strips here? Camera switching is blocked by a hidden scene flag that is supposed to be set only temporarily while rendering scene strips.

Have you ever used VSE with scene strips here? Camera switching is blocked by a hidden scene flag that is supposed to be set only temporarily while rendering scene strips.

Yes, that´s what I usually do in mine scenes!

This comment was removed by Brad (Firepal64).