Page MenuHome

Select Objects and Move to collection won't work in View Layers panel; works in viewport
Closed, DuplicatePublic

Description

System Information
Operating system: Darwin-18.2.0-x86_64-i386-64bit 64 Bits
Graphics card: NVIDIA GeForce GT 750M OpenGL Engine NVIDIA Corporation 4.1 NVIDIA-12.0.21 355.11.10.50.10.103

Blender Version
Broken: version: 2.80 (sub 57), branch: blender2.7, commit date: 2019-04-18 20:19, hash: rB638938e5a8c3
Worked: (optional)

Short description of error
Right clicking on a Collection to Select Objects and Move to collection (via M shortcut) won't move the objects to a new collection BUT right clicking -> Select Objects and then in the viewport doing Move to collection (via M) works.

Exact steps for others to reproduce the error

  1. (optional) Add array modifier to cube with 100 count; go into Edit mode and hit P to separate by loose
  2. Right click collection with objects
  3. Click Select Objects
  4. Over the View Layers panel, press M, create a new collection and enter

Objects don't move (despite status message).

Working in viewport:

  1. (optional) Add array modifier to cube with 100 count; go into Edit mode and hit P to separate by loose
  2. Right click collection with objects
  3. Click Select Objects
  4. Over the viewport, press M, create a new collection and enter

Objects are moved to the new collection.

Details

Type
Bug

Related Objects

Event Timeline

This works as expected, and it won't change until we have synchronized selection between outliner and the viewport.
If you select the objects in the outliner and M from there, the objects will move.

@Sebastian Parborg (zeddb) this was not really duplicated. What is suggested in T55099 is to move selected objects upon creating a new collection.

@Dalai Felinto (dfelinto) yes? Is that not what this report is asking for too?

Well not exactly but you do create a new collection with the example steps.

This works as expected...
If you select the objects in the outliner and M from there, the objects will move.

Thanks for replying!

I'm confused. I 'Select Objects' in the outliner and M from there but they don't move.

If I drag a selection in the outliner and M, then it will move.

Right now, the status shows that the objects have been moved to the new collection but it doesn't move:

It looks like the action of moving the objects should be fixed, the status of the action should be updated (as seen in the clip), or 'Select Objects' should be renamed so it's not associated with selecting objects via click/drag — just a thought.

Thanks!