Page MenuHome

Subsurface modifier new "OpenSubdiv" method Issue
Open, Confirmed, MediumPublic

Description

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.17134 64 Bits
Graphics card: GeForce GTX 1080/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 418.91

Blender Version
Broken: version: 2.80 (sub 53),
branch: blender2.7,
commit date: 2019-03-31 21:52,
hash: rBb936d7b16c62
Worked: (optional)

Short description of error
Issues with the new "OpenSubdiv" modifier method.

Exact steps for others to reproduce the error
-Add a simple plane mesh in Blender 2.8
-UV unwrap it
-Import a texture and apply it to your plane
-Add a Subsurf modifier

Here is the issue in details.
I was doing some texture work on High-poly models, and when I applied the textures to my model, they were deformed in places.



I later learned that the method used in Subsurface modifiers was changed :

Would there be any way to bring back the old method ?
because this is going to break a LOT of my models.

Details

Type
Bug

Event Timeline

Sebastian Parborg (zeddb) triaged this task as Confirmed, Medium priority.Thu, Apr 25, 2:46 PM

@Sergey Sharybin (sergey) will other methods like the old one be available in the future?

@Aza (azagwen), can you prepare an example .blend file, that shows the problem, please?

Aza (azagwen) added a comment.EditedMon, Apr 29, 2:16 PM

@Aza (azagwen), can you prepare an example .blend file, that shows the problem, please?

@Jacques Lucke (JacquesLucke) can I directly link the .blend that I used for the screenshots ?

yes, make sure that the textures are packed into the .blend file.

Aza (azagwen) added a comment.EditedMon, Apr 29, 4:20 PM

Here is the .blend in question, I just deleted every unnecessary element, only the parts that have the bug are left and the environment.


(tell me if you need anything else)