Page MenuHome

User Preferences random crash
Open, Needs Triage by DeveloperPublic

Description

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.18362 64 Bits
Graphics card: GeForce GT 640/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 425.25

Blender Version
Broken: version: 2.80 (sub 74), branch: blender2.7, commit date: 2019-06-08 13:24, hash: rB81b68f7279cd
Worked: (optional)

Short description of error
User Preferences crashes Blender in a VERY random way (see video)

Note: I noticed this issue a long time ago talking probably of months but is still there

Exact steps for others to reproduce the error
Open Blender
Open User Preferences
Stay there a bunch of time, playing around or not, it's the same


Details

Type
Bug

Event Timeline

Can't reproduce here with latest master.

Operating system: Linux-4.15.0-48-generic-x86_64-with-debian-stretch-sid 64 Bits
Graphics card: GeForce GTX 750 Ti/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 384.130

Spent about five minutes changing section by dragging mouse up/down over list rapidly, toggling fields/panels by hovering with mouse and holding enter, and generally mucking about - no crashes.

Does it also crash if you have the preferences editor in the main window (eg. switch main 3d viewport to preferences), rather than opening from edit->preferences?

Does it also crash if you have the preferences editor in the main window (eg. switch main 3d viewport to preferences), rather than opening from edit->preferences?

Yeah in Linux seems to not happen I think... And yeah same happens with the preferences in the main window. Time to crash is about more than a minute in most cases (between 1-2 minutes), weird thing. And yeah, I have tried cleaning all Blender stuff from my computer, "reinstall", etc... and just get the same issue.

I tried to reproduce this on windows and on both AMD Radeon HD 7570M and Intel(R) HD Graphics 4000 but without result.

I can't repro, and now all my prefs are terrible since it autosaved.... guess i'm back to factory settings...

That's really weird... Just wonder if I'm the only one of the community having this issue hmm everything in Blender is stable for me but User preferences... idk what's going on. Can be something from my computer or? (This is from.. just now with last windows 64bits version)

At this point I would guess that a only a very small number of users are affected by this. As it has only been you that has reported and is able to reproduce the issue so far.