Page MenuHome

UV Editor: "Deselect on Nothing" property not working for uv.select operator
Closed, ResolvedPublic

Description

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.17134 64 Bits
Graphics card: GeForce GTX 1080 Ti/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 417.22

Blender Version
Broken: version: 2.80 (sub 74), branch: master, commit date: 2019-07-02 13:31, hash: rBe7356bb01198
Worked: (optional)

Short description of error
Clicking in the UV editor *always* results in a selection regardless of how far away from an element you are, and regardless of what the "Deselect on Nothing" property is set to in the uv.select operator.

Exact steps for others to reproduce the error
Zoom far out in the uv editor and click in some void area where you would not expect to be able to select something. Observe that element selection works regardless of distance.

See attached video.

Event Timeline

eldee smith (eldee) renamed this task from UV Editor: element selection has infinite range to UV Editor: "Deselect on Nothing" property not working for uv.select operator.Jul 4 2019, 9:05 PM
eldee smith (eldee) updated the task description. (Show Details)
Sebastian Parborg (zeddb) lowered the priority of this task from Needs Triage by Developer to Needs Information from User.EditedJul 5 2019, 11:40 AM

I can not reproduce this:

Does this happen with the latest build for you still?

Yes, this is still happening with the latest build- but it's only happening in one particular layout, which is very odd. If I create a new UV editor elsewhere it doesn't happen, so this appears to be some sort of edge case. blend file attached if you'd like to see it in action.

I can't seem to reproduce it in that file either. I'm guessing it should happen with any object, right?

Yeah it should be happening with any object in that scene in that particular workspace. It could be a windows-specific thing, I'll try it on Linux when i get home from work and see if it repros there.

sorry, got distracted! It's happening in Linux as well. Two videos from Ubuntu 18.10 attached. First video shows same repro in multiple UV editors in the UV workspace, second video shows that it's not happening in any other workspace! so bizarre, hopefully since it's so weird nobody else will run into it ๐Ÿ™‚

Sebastian Parborg (zeddb) raised the priority of this task from Needs Information from User to Waiting for Developer to Reproduce.Jul 10 2019, 4:11 PM
Sebastian Parborg (zeddb) lowered the priority of this task from Waiting for Developer to Reproduce to Confirmed, Medium.

Ok, I can confirm. But this only happen when you have left click select. With right click select, this doesn't happen.