Page MenuHome

Audio rendering does not implement keyframes
Open, Waiting for Developer to ReproducePublic

Description

System Information
Operating system: Windows 10
Graphics card: Intel inside

Blender Version
Broken: 2.80

Rendering audio from the sequencer does not render keyframes.

So, putting audio clips in the sequencer, it is possible to animate the volume (and possibly other properties). This plays back and renders to video correctly, but rendering audio causes the first value of each animated property to be used for all of it and keyframes (animation for the rest) are entirely discarded.

Just connect the included audio file to "speech.wav" audio datablock in the blend file, play it back to hear what it's supposed to sound like, then render audio from the render menu.

Details

Type
Bug

Event Timeline

I could not reproduce the problem. The resulting audio is the same as what you hear in Blender (and different from the original).
Operating system: Windows-10-10.0.18941 64 Bits

That is weird. Will try in release candidate 2 and maybe in 2.79 as well.

I rendered it as the default flac, did you do the same?
The audio in blender did have animated pitch, right?

Yes, default flac and it did have animated pitch.

Jacques Lucke (JacquesLucke) lowered the priority of this task from Needs Triage by Developer to Needs Information from User.Aug 7 2019, 2:21 PM

@Wilbur Jaywright (zargulthewizard) do you still experience the same issue?

Yes, I do. Now have 2.80 release downloaded July 30. Hmm.

BTW, I have discovered I have Intel HD Graphics and a Celeron processor, if that helps.

Bastien Montagne (mont29) raised the priority of this task from Needs Information from User to Waiting for Developer to Reproduce.Aug 20 2019, 11:07 AM