Page MenuHome

Wireframes not showing up in orthographic view (edit mode blender 2.8 candidate no.2)
Open, Confirmed, MediumPublic

Description

System Information
Operating system: WIndows 10
Graphics card: Intel(R) HD Graphics Family

Blender Version
Broken: Belnder 2.8 release candidate 2
Worked: (optional)


Short description of error
When in edit mode orthographic view doesn't show some parts of the wireframes.
Exact steps for others to reproduce the error
Based on the default startup or an attached .blend file (as simple as possible).

Details

Type
Bug

Event Timeline

Brecht Van Lommel (brecht) lowered the priority of this task from Needs Triage by Developer to Needs Information from User.Jul 22 2019, 11:26 AM

The screenshot looks more similar to Blender 2.79? If you were using Blender 2.80, can you try with File > Defaults > Load Factory Settings to see if any preferences influenced this?

If that doesn't help, please attach a .blend file that demonstrates to problem, and attach the output of Help > Save System Info.

Installing the latest graphics drivers from the Intel website may also help.


Here is the .blend file and the system info.

I am using the blender 2.8 candidate no.2. Although I agree to those poeple who are saying that an old graphics card may have something to do with this, It just makes me wonder why because this part of viewport interface is not so heavy compared to some other task as far as I could understand about 3d softwares.

Viewing wireframes in edit mode is an essential part of working with 3d modelling. I hope there is a solution to this. Thanks

John Paul Anthony G. Dela Cruz (johnpdelacruz26) raised the priority of this task from Needs Information from User to Confirmed, Medium.Jul 23 2019, 11:01 PM
John Paul Anthony G. Dela Cruz (johnpdelacruz26) renamed this task from Wireframes not showing up in orthographic view (edit mode blender 2.8) to Wireframes not showing up in orthographic view (edit mode blender 2.8 candidate no.2).Jul 23 2019, 11:05 PM
Brecht Van Lommel (brecht) raised the priority of this task from Confirmed, Medium to Needs Triage by Developer.Aug 4 2019, 1:25 PM
Sebastian Parborg (zeddb) lowered the priority of this task from Needs Triage by Developer to Confirmed, Medium.

Thank you for taking this into consideration.

Hello guys. I have found some temporary fix to the bug. The wireframes will somehow appear if your try to make a new window division. The only thing though is you have to adjust it until some of the wireframes shows up. All the wireframes were visible after opening two window subdivisions and adjusting them. The wireframes showed up but you may have to do this all the time just to make all the wireframes visible while editing in orthographic mode.

I hope this can still be fixed.Thanks.