Page MenuHome

3D Connexion Space Mouse Enterprise Custom Buttons 1-10 Not working in Blender 2.8 (macOS)
Closed, DuplicatePublic

Description

System Information
Operating system: macOS 10.14.6
Graphics card: AMD Vega 64 Frontier Edition

Blender Version
Blender 2.8

3D Connexion Space Mouse Enterprise Custom Buttons 1-10 doesn't recognize assigned keystrokes. However 11 & 12 do recognize the assigned keystrokes.
I'm using 3DxWare 10 version 10.6.3

Event Timeline

System Information
Operating system: macOS 10.14.6
Radeon Pro Vega 56 8 GB

Blender Version
Blender 2.8

3DConnexion drivers 10.6.3

The Space Mouse doesn't work for me at all. It used to work in versions before the release candidate.

Bastien Montagne (mont29) lowered the priority of this task from 90 to 80.Jul 31 2019, 4:45 PM

Think the only dev having such kind of device is @Campbell Barton (campbellbarton)? Not sure he has access to OSX though... We usually cannot really do much without the hardware to check in such cases.

Guys

I'm having issues with a 3D Connexion Space Mouse Pro on a MAC and 3D Connexion state that Blender is certified which was primarily why I purchased and have made the moved to Blender from Sketchup, as several users of its Trimble hating users recommended that Blender can indeed do CAD but also offers far superior rendering, useful specific add-ons, animation etc that most commercial CAD packages don't or do at considerable expensive for the hobbyist/part time manfacturer type.

I'm running the following

Blender 2.82a
macOS Catalina 10.15.4 (19E287)
3D Connexion 3dWare10 10.6.5

The mouse appears to almost match the 3D Connexion training app in terms of movement when in object/edit mode but it would appear that none of the buttons & especially the MENU do not work.

It appears that your user base includes MAC users but most of the screen shots on the various 'duplicated' issues would indicate these are windows users and as ALL the tasks relating to this have been marked as 'closed' then I would have to say this is clearly still a problem for us MAC users.

I have installed the 3D Connexion drivers a second and third time with firewall and anti-virus off and the problem persists.