Page MenuHome

Settings for Select root and Select tip in particle edit mode are missing
Closed, ResolvedPublic

Description

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.18362 64 Bits
Graphics card: GeForce GTX 1070/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 430.86

Blender Version
Broken: version: 2.80 (sub 75), branch: master, commit date: 2019-07-24 14:22, hash: rB507ffee6e1f4
Worked: (optional)

Short description of error
The select root and select tip command no longer bring up the setting panel to deselect or toggle select

Exact steps for others to reproduce the error
Create a hair system for the default cube, go to the particle edit mode and select root/tip -> no settings available

Event Timeline

Philipp Oeser (lichtwerk) triaged this task as Waiting for Developer to Reproduce priority.

This was changed in rB423d9086e64e / D4665 [and rB98e0bd90f45f]
Not sure if this has a deeper reason to hide these? (just flipping the switch on WM_operator_properties_select_action to not hide it in the UI reveals it is not working reliably though...)

I think this is useful, no? Could check if I can make it work again [and the reactivate in the UI], but before that, I'll ask for other opinions
CC @Sebastian Parborg (zeddb)
CC @Brecht Van Lommel (brecht)
CC @Campbell Barton (campbellbarton)

Brecht Van Lommel (brecht) lowered the priority of this task from Waiting for Developer to Reproduce to Confirmed, Medium.

Yes, I think we should make these options visible for select root and tip.