Page MenuHome

The video sequencer is becoming unresponsive Blender 2.80 (sub 75)
Closed, ResolvedPublic

Description

System Information
Operating system: Linux-4.15.0-43-generic-x86_64-with-debian-stretch-sid 64 Bits
Graphics card: GeForce GTX 1050/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 384.130

Blender Version
Broken: version: 2.80 (sub 75), branch: master, commit date: 2019-07-29 14:47, hash: rBf6cb5f54494e
Worked: 2.79b release

Short description of error
When I hit the button Rebuild proxy and Timecode Indices in the Video Editor the progress bar is not showing up, I cannot edit a short video of two minutes because blender is using all the RAM and the application gets unresponsive, if I use version 2.79b I can do the same video without any issue.

If I have a couple of videos added to the video sequencer and I try to move the horizontal bar that lets you go to different parts of your video then the application becomes unresponsive.

Exact steps for others to reproduce the error

  1. Open Blender 2.8
  2. Select Video Editing from the top menu
  3. Drop a video in the sequencer
  4. Select the video strip and click "Proxy & Cache" from the menu on the right
  5. Click on Set Selected Strip Proxies, choose a percentage and click Ok
  6. Finally click on "Rebuild proxy and Timecode Indices" a progress bar is no showing like in other versions.

Details

Type
Bug

Event Timeline

Christopher_Anderssarian lowered the priority of this task from Needs Triage by Developer to Needs Information from User.

This was fixed, but didn't make it into the 2.80 release...
The fix is in the daily builds though...
Can you confirm the responsiveness is fixed in one of those?

I tested the fix in Linux and yes the issue with the progress bar when creating the proxies and the unresponsiveness of the video editor were fixed in Blender 2.81 Linux 64 bit, August 09, 23:09:45 - a571ff2c16c6.

Thanks a lot, I love Blender!.