Page MenuHome

Subdiv Modifier and Blender Crashes (and others)
Closed, ResolvedPublic

Description

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.18362 64 Bits (2019 May Update)
Graphics card: Radeon RX 580 Series ATI Technologies Inc. 4.5.13570 Core Profile Context 19.7.5 26.20.13001.25001
CPU: intel i5-7500
RAM: 16 GB DDR4

Blender Version
Broken: version: 2.80 (sub 75), branch: master, commit date: 2019-07-29 14:47, hash: rBf6cb5f54494e

Short description of error

  1. Blender crashes when I make a high subdiv and then another low one (just as an example) in the file provided
  1. Also by creating new file I can subdivide an object (like a cube) two high subdivisions, up to around 10 million vertex (for example) and then go to sculpt and Blender crashes.
  1. Plus sometimes autosave is not working, specially in sculpt mode. You can spend 1 hour without saving, then Blender crashes because who knows and there's no backup file to recover your project.

Exact steps for others to reproduce the error

  • Open provided blend file

  • Go to object mode
  • Delete the existing object
  • Create UV sphere
  • Ctrl+5 for subdiv
  • Apply subdivision
  • Ctrl+2 for subdiv
  • Blender crashes

Tried this like 10 times and always get the same result following that


black screen = crashed

Details

Type
Bug

Event Timeline

i not have crash on linux Blender 2.80-Stable AMD FX8350, 16GB DDR3, GTX690 2+2 GB VRam- Nvidia drivers 430.40

working fine on my end, no crash either - 2.81 38ff5064b33c, macOS mojave 10.14.5, 3.3ghz i7, 8gb, intel iris 550

Philipp Oeser (lichtwerk) triaged this task as Needs Information from User priority.

No crash here either... linux rBb4051db4fc3a, nvidia 970m 430.26 drivers

could you check GPU memory usage? [is this full for some reason?]
(also: seems like a bit newer drivers are here https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-580, maybe that helps...)

Juanfran Matheu (jfmatheu) claimed this task.

Ok, today is working :| , slowly (almost crash) but not crash at the end. I updated drivers to new update that is so recent as @Philipp Oeser (lichtwerk) proposed, I don't know if it was that but yesterday, trust me, every time I tried was a crash, not only a uv spehere, also a cube and so on... So I'll close this thing at the moment. Thanks all for your answers and your time :)