Page MenuHome

ImageTexture_Color Space_Problem
Closed, ArchivedPublic

Description

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.17763 64 Bits
Graphics card: GeForce GT 1030/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 430.39

Blender Version
Broken: version: 2.80 (sub 75), branch: master, commit date: 2019-07-29 14:47, hash: rBf6cb5f54494e
Worked: (optional)

Short description of error
[Please fill out a short description of the error here]

Exact steps for others to reproduce the error
[Please describe the exact steps needed to reproduce the issue]
[Based on the default startup or an attached .blend file (as simple as possible)]

in color space section in image texture node it should be about 6 options or more I think. But mine only appears sRGB and Linear. I'm using blender 2.8 zip but sure I extracted the zip file then started using blender 2.8 and then I face this problem. But what is weird that when I tried to open blender from zip file directly the problem has been solved and the other options in color space appeared. But sure I will not open blender from zip file every time I wanna open it

Details

Type
Bug

Event Timeline

Abid Maqbool (cto.abid) lowered the priority of this task from Needs Triage by Developer to Needs Information from User.Aug 29 2019, 8:27 AM

In mine case seems fine, no such a prob...
@Abdulrahman Ashraf (abdoashraf844) Make sure you are not extracting .zip to old project, means extract to some free space...
Provide, simplest possible file, which can produce problem
In extracted Blender (already), try with File -> External Data -> Load Factory Setting to know, prob exists after this operation?
let we know, thanks

Brecht Van Lommel (brecht) claimed this task.

This means your zip file was not extracted correctly, and specifically was missing OpenColorIO configuration files.

Please try extracting the zip file with different software, and ensure there is no anti-virus or other software interfering.

In mine case seems fine, no such a prob...
@Abdulrahman Ashraf (abdoashraf844) Make sure you are not extracting .zip to old project, means extract to some free space...
Provide, simplest possible file, which can produce problem
In extracted Blender (already), try with File -> External Data -> Load Factory Setting to know, prob exists after this operation?
let we know, thanks

I extracted it again and the partition has 85.4 GB empty and still same problem
when I tried to go to File -> External Data - I didn't find Load Factory Setting so I clicked Default -> Load Factory Setting and still same problem

This means your zip file was not extracted correctly, and specifically was missing OpenColorIO configuration files.
Please try extracting the zip file with different software, and ensure there is no anti-virus or other software interfering.

I tried to extract with different software ( 7-zip ) and still the same problem

Thanks Guys. I extracted it to a different location and problem solved