Page MenuHome

Assert when switching to camera view, nothing is shown.
Closed, DuplicatePublic

Description

System Information
Operating system: Windows 10 Pro
Graphics card: 2 x nVidia 1080GTX

Blender Version
Broken: (2.8, 2.81)
Worked: (2.79)

Short description of error
When switching to camera view, everything disappears. Once this happens, there's no way to get rid of this with new cameras (no, it's not the clipping distance). The only thing that seems to solve it is, getting rid of the 3d viewport and loading in a new one. Here's a link to a video showing the problem.

https://cdn.discordapp.com/attachments/513886734463795201/617120069843026048/2019-08-31_00-13-15.mp4

Exact steps for others to reproduce the error
Based on the default startup or an attached .blend file (as simple as possible).
There are no steps to reproduce the error. It appears to be a random issue. Here's a blend file that has that problem.

Details

Type
Bug

Event Timeline

Antonio Vazquez (antoniov) renamed this task from When switching to camera view, nothing is shown. to Assert when switching to camera view, nothing is shown..EditedSep 1 2019, 1:21 PM
Antonio Vazquez (antoniov) lowered the priority of this task from Needs Triage by Developer to Confirmed, Medium.

Tested Windows 10 RTX2080TI with last source code compiled.

I get an assert

20: BLI_system_backtrace - 0x7FF7CFD3C070
19: draw_view_matrix_state_update - 0x7FF7D0CD7B90
18: DRW_view_update - 0x7FF7D0CD5740
17: DRW_view_create - 0x7FF7D0CD4C10
16: drw_viewport_var_init - 0x7FF7D0CA6E00
15: DRW_draw_render_loop_ex - 0x7FF7D0C9E3B0
14: DRW_draw_view - 0x7FF7D0C9FD80
13: view3d_draw_view - 0x7FF7D13450E0
12: view3d_main_region_draw - 0x7FF7D13456D0
11: ED_region_do_draw - 0x7FF7D1462E60
10: wm_draw_window_offscreen - 0x7FF7D047B4E0
9: wm_draw_window - 0x7FF7D047B170
8: wm_draw_update - 0x7FF7D047AC30
7: WM_main - 0x7FF7D04145A0
6: main - 0x7FF7CF8A6930
5: invoke_main - 0x7FF7D39202B0
4: __scrt_common_main_seh - 0x7FF7D3920060
3: __scrt_common_main - 0x7FF7D3920040
2: mainCRTStartup - 0x7FF7D3920370
1: BaseThreadInitThunk - 0x7FFAFB6F7BC0
0: RtlUserThreadStart - 0x7FFAFD5ACE50
BLI_assert failed: D:\MyBlender\BlenderDEV\blender\source\blender\draw\intern\draw_manager_data.c:1270, draw_view_matrix_state_update(), at 'is_negative_m4(viewmat) == !is_negative_m4(winmat)'