Page MenuHome

keyed Particle Simulation render is different from the viewport
Confirmed, NormalPublicKNOWN ISSUE

Description

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.17763 64 Bits
Graphics card: Quadro P1000/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 431.40

Blender Version
Broken: version: 2.80 (sub 75), branch: master, commit date: 2019-07-29 14:47, hash: rBf6cb5f54494e
Worked: (optional)

Short description of error

  • the viewport shows different and renders it out a different way.
  • Actually, as the particle wants to come form the cube and form a sphere by each part.
  • it works correctly by after some time this had changed and start to work wrongly.

Exact steps for others to reproduce the error
add a cube and a sphere. give subsurf modifier to cube to match the number of faces in the sphere.

Particle Emission

cube:


sphere:

Explore Modifier

  • apply to explore modifier to cube and sphere after the particle system

cube explore modifier:
select the cut edge, unborn, alive
sphere explore modifier:
select the cut edge, Alive, death

Particle Physics

cube physics: newton
sphere physics:

I didn't use cache for this animation

give emission material to both

this is the screenshot of the 81th frame in render view


this is the render of the 81st frame

Related Objects

Event Timeline

Arunachaleshwaran (arunachalam) renamed this task from keyed Particle Simulation is different in render to keyed Particle Simulation render is different from the viewport.Sep 18 2019, 7:28 AM
Arunachaleshwaran (arunachalam) changed the edit policy from "Custom Policy" to "All Users".
Jacques Lucke (JacquesLucke) lowered the priority of this task from 90 to 50.Sep 18 2019, 11:55 AM

I can reproduce the issue.

Sybren A. Stüvel (sybren) changed the task status from Confirmed to Needs Information from User.Jan 27 2020, 12:39 PM

@Arunachaleshwaran (arunachalam) Thanks for the report. Could you test this in 2.79 as well, please? Since the particle system is marked 'end of life' older issues won't be fixed. However, we shouldn't introduce new problems either, so newly created bugs should be fixed.

Are all steps you describe really necessary to reproduce this issue? For example, is it reproducible without the Explore Modifier? Is the emission material really necessary? Please take another look at the steps to reproduce, and remove any that are not strictly necessary. This will help us a lot to figure out what is causing the issue.

Dalai Felinto (dfelinto) changed the task status from Needs Information from User to Confirmed.Feb 6 2020, 3:56 PM
Dalai Felinto (dfelinto) changed the subtype of this task from "Report" to "Known Issue".

Since particles is end of line I'm not going over the trouble of adding all the information to the original task. But still, filing away as Known Issue.