Page MenuHome

Middle mouse turns from rotate to zoom
Closed, InvalidPublic

Description

Imac 2019 Intel Core i9 8 cores
40GB Ram
Operating system: Mac Os Mojave 10.14.6
Graphics card: Radeon Pro Vega 48 8GB

Blender Version
Broken: Version 2.8

Short description of error
Middle Mouse button stops rotating and turns into zoom and scrolling does not work. And any other command stops working for exammple "Shift + A" , multiple select, etc. Only rotates

Exact steps for others to reproduce the error
When start up middle mouse button is good until I press Shift Option and everything stops working. Here is a link to a video explain the situation https://youtu.be/pnJlvUOtXd0

Thanks for your hard work

Details

Type
Bug

Related Objects

Event Timeline

Philipp Oeser (lichtwerk) lowered the priority of this task from Needs Triage by Developer to Needs Information from User.Oct 4 2019, 12:00 PM

I cannot reproduce this with either the latest stable or current development versions of Blender:

  • Please download the latest build from http://builder.blender.org.
  • Go to File โ†’ Defaults โ†’ Load Factory Settings and then load your file to see if you still can reproduce this issue.
  • Also: is there anything in your OS capturing the Shift key for some reason? [do other programs still permit Shift+modifier commands?]
Bastien Montagne (mont29) claimed this task.

More than a week without reply or activity. Due to the policy of the tracker archiving for until required info/data are provided.

Yes, this happened to me too. Strangely enough, clicking on another software tab and coming back in Blender "fix" the issue but not really. As soon as I press shift, it doesn't work anymore. Once shift and MMB has been pressed, all it does is zooming. It was working until some point. Also using a Mac Pro.

So if i get out of blender to display another app then go back in Blender, the MMB button pressed alone do rotate, but as soon as I press shift, alt, ctrl, or cmd: it zoom when pressed. Then all it does is zoomed even if MMB is pressed alone. The scroll doesn't respond anymore either.

Loading factory setting didn't resolve the problem.

I wonder, but I am not sure, if the issue started after I used the Wacom for some sculpting.

did you guys fix it?

because I have it too and I can't fix it in any way
please help

HEY GUYS I JUST FIXED the problem it was the (Wacom applications)

if you get rid of them it fixes the problem

Awesome! @Eddie (egorsurfer) I fixed but didnt know which of all applications was messing with me I just reinstalled the wacom aplication and others and done fixed. But at least its good to know it was the wacom app all along. Thanks

Yes, reinstalled the Wacom latest driver and the bug disappeared. I hope it won't occur again if i want to use the tablet. Sculpting is more fun and intuitive with the stylus.