Page MenuHome

Transform: Redo doesn't work properly in Video Sequencer time manipulation
Closed, ResolvedPublicBUG

Description

Blender Version
Broken: 2.82

Description of error(s)
Redo doesn't work properly in Video Sequencer Move/Extend from Playhead (TIME_EXTEND mode).

Exact steps for others to reproduce the error

  1. Position the current frame in the middle of a selected strip
  2. Press E to activate the operator, with the mouse cursor on either side of the strip, to move one of its side
  3. Try to modify the result with the redo panel -> the strip will shift, as if both handles were being modified

Event Timeline

Here it is, if you prefer I can make separate reports for each operator, but they seemed quite related to me.

Germano Cavalcante (mano-wii) lowered the priority of this task from 90 to 50.Nov 9 2019, 8:19 PM

Well, it's usually better separated.
But I think that's fine, it looks like it can be solved in a single commit.

Germano Cavalcante (mano-wii) changed the subtype of this task from "Report" to "Bug".

Thansk for the report.
I tried to reproduce each of the problems but I was only able to replicate the "Graph editor Extend (TIME_EXTEND mode)".

So I will remove these other problems from the description, as they are different:

  • Graph editor Extend (TIME_EXTEND mode):
    1. Select a keyframe or a handle and press E to activate the operator
    2. Try to modify the result with the redo panel -> both x and y value are inverted in the panel, resulting in a mirrored transformation
  • NLA Extend (TIME_EXTEND mode):
    1. same steps as for the video sequencer case, but the result will also be mirrored
  • NLA Move :
    1. Select a strip and press G to move it
    2. Try to tweak the result -> the result gets mirrored
  • DopeSheet Extend (TIME_EXTEND mode):
    1. Select two or more keyframes and put the current frame somewhere in between them
    2. Press E to activate the operator
    3. Tweak the operation -> same result as for the vse case, all the keyframes will move

If you are still able to reproduce any of these problems, please create another report.

Germano Cavalcante (mano-wii) renamed this task from Transform operator: Redo doesn't work properly in time manipulation modes to Transform: Redo doesn't work properly in Video Sequencer time manipulation.Fri, Feb 14, 6:11 PM
Germano Cavalcante (mano-wii) updated the task description. (Show Details)

Hi! Yes, I can reproduce all of them.
I'll make 4 separate reports then, or for the Graph editor one it's not needed?

Hi! Yes, I can reproduce all of them.
I'll make 4 separate reports then, or for the Graph editor one it's not needed?

If you're sure it's a different bug, I don't see why not.
But please give us more clear instructions on how to reproduce it from scratch.

If you're sure it's a different bug, I don't see why not.
But please give us more clear instructions on how to reproduce it from scratch.

I'm not sure of anything 🙂
They for sure seem related to each other, so I guess they could be solved in a similar way, but that transform code was a bit too much for me to look into.
I'll try to make the steps clearer in the new reports.