Page MenuHome

Infinite viewport render loop when using Stereoscopy from camera view
Closed, DuplicatePublicBUG

Description

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.18362-SP0 64 Bits
Graphics card: GeForce GTX 1070/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 436.15

Blender Version
Broken: version: 2.82 (sub 6), branch: master, commit date: 2020-01-09 19:46, hash: rB9d95c035c599, and 2.81 as well

Short description of error
[Please fill out a short description of the error here]

The render always loops on sample 1 when viewing the rendered scene from the camera viewport, while steroscopy is turned on

Exact steps for others to reproduce the error
Switch render engine to Cycles
Turn Stereoscopy on on the Output settings
Turn on Rendered viewport
Put yourself in Camera view

Event Timeline

Yep, I can confirm that. Only way around that is to switch to either Left or Right Eye in View settings of 3D Viewport. Disabling left or right eye in Stereoscopy settings of render panel doesnt help.

Sebastian Koenig (sebastian_k) changed the task status from Needs Triage to Confirmed.Fri, Jan 10, 1:36 PM

This did work in 2.79. It did not try to render both eyes simultaneously as it seems to be the case now, but was always rendering one eye, no matter what you set in the stereoscopy panels.

Jeroen Bakker (jbakker) changed the subtype of this task from "Report" to "Bug".Fri, Jan 10, 4:38 PM

We should do a bisect on this issue to find out the commit that introduced this behavior.