Page MenuHome

World values not updating in real time
Needs Information from User, NormalPublic

Description

Re-reporting of T72371 since it was closed for... not getting around to respond for two weeks?? o.O;;

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.18362-SP0 64 Bits
Graphics card: GeForce GTX 1080/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 432.00

Blender Version
Broken: version: 2.83 (sub 0), branch: master, commit date: 2020-01-14 20:45, hash: rB1ec08999b6a2
But really, it's been broken on any 2.8 series for me.

Short description of error
Unsure exactly what I did, but a file I was working on refuses to update changed World values in real time in the viewport.

However, if I toggle "Use Nodes", the values update.

I was messing with the "Easy HDRI" add-on some time ago in this scene. I don't know if that caused the glitch somehow, but I thought I'd note it just in case.
Here's the file stripped down to the essence to test.

Exact steps for others to reproduce the error

  1. Open up the above .blend file
  2. Change the 3D view to "Rendered"
  3. Try changing/modifying the world values/nodes (e.g. the value of the "Add" node in the node tree).

If the problem is there, you'll find that the "Rendered" viewport doesn't update unless you toggle "Use Nodes" for the World.

Event Timeline

Philipp Oeser (lichtwerk) changed the task status from Needs Triage to Needs Information from User.Wed, Jan 15, 10:37 AM

Seems to be updating correctly here:

System Information
Operating system: Linux-5.3.12-200.fc30.x86_64-x86_64-with-fedora-30-Thirty 64 Bits
Graphics card: GeForce GTX 970M/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 440.44
version: 2.83 (sub 0), branch: master, commit date: 2020-01-15 09:01, hash: rB9d7b2e3068a6

  • Could you check if upgrading you GPU driver works?
  • Also: please check if this is happening with Factory Defaults as well?