Page MenuHome

Add object - Align to 3D cursor not working
Closed, ResolvedPublicBUG

Description

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.18362-SP0 64 Bits
Graphics card: Intel(R) HD Graphics 4000 Intel 4.0.0 - Build 10.18.10.5100

Blender Version
Broken: version: 2.83 (sub 13), branch: master, commit date: 2020-04-17 20:03, hash: rB76b3aac802f9
Broken: version: 2.90 (sub 0), branch: master, commit date: 2020-04-18 16:48, hash: rB1f1520a04503

Working: version: 2.83 (sub 4), branch: master, commit date: 2020-02-24 22:25, hash: rBa322b43e3d08
Working: version: 2.82 (sub 7), branch: master, commit date: 2020-02-12 16:20, hash: rB77d23b0bd76f

Short description of error
Changing align mode to 3D cursor on the redo panel after adding object resets the 3D cursor to world origin instead of aligning the object.

Broken:

Working:

Exact steps for others to reproduce the error

  1. Open Blender
  2. Move 3D cursor
  3. Add object
  4. Change align to 3D Cursor

Works on the default blend file

Event Timeline

Ankit Meel (ankitm) changed the task status from Needs Triage to Confirmed.Apr 20 2020, 8:15 AM
William Reynish (billreynish) changed the subtype of this task from "Report" to "Bug".Apr 20 2020, 9:37 AM

With new undo enebled align to 3DCursor working ok.

on blender-2.90-2a96e8be3987-windows64

Can partially reproduce here (for me alignment is correct, but 3D cursor goes back to its previous position).

Changing operator's parameters uses undo/redo, so no surprise here, that one is relatively harmless but there may be more serious consequences to this problem...