Page MenuHome

Blender 2.8 external renderer shader node bug
Closed, InvalidPublic

Description

System Information
Operating system: windows 10 64 bit
Graphics card: RTX 2060 super

Blender Version
Broken: Blender 2.82a official / but it happen since a while now with older blender version
Worked: None

Short description of error

Blender doesn't save animation keyframe input (color/Value ...) in shader node with luxcore render engine.
From the blendluxcore Devs it is a blender issue.

Exact steps for others to reproduce the error

1/ install luxcore render engine from here : https://luxcorerender.org/download/

2/ in blender switch to Luxcore engine

3/ add a shader matte (or any shader)

4/ animate any shader value of your choice.

Event Timeline

Evan Wilson (EAW) closed this task as Resolved.EditedMay 4 2020, 2:42 AM
Evan Wilson (EAW) claimed this task.

Thanks for the report. I can confirm that the issue exists in 2.82a.

However...

No issue here using 2.90 (sub 0), branch: master, commit date: 2020-05-01 20:41, hash: rB06839379c5d4 or
2.83 (sub 15), branch: master, commit date: 2020-05-01 21:42, hash: rBbba11c68c404

Please try the latest daily build: https://builder.blender.org/download/

If the problem persists, please let us know so we can re-open the report. Don't forget to mention the specific version you tested again.

Thanks for the fast reply and fix. but still encounter some issue. i've tested with lastest 2.83 :

it work in final render but not in viewport (i mean hiting spacebar "animation play" don't update). and also it doesn't display keyframe in timeline.

Michael Trösch (FarbigeWelt) changed the task status from Resolved to Invalid.Mon, Sep 14, 1:16 AM

Issue still exists in official Blender 2.90.0.


Please re-open issue. Thank you.

Anything for this issue ? i need that for an animation please.