Page MenuHome

Absolute Grid Snap doesn't work in object/Edit mode when using Axis locking
Closed, DuplicatePublic

Description

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.19041-SP0 64 Bits
Graphics card: GeForce GTX 1070/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 446.14

Blender Version
Broken: version: 2.91.0 Alpha, branch: master, commit date: 2020-09-11 09:14, hash: rB1b6dd42803df
Worked: 2.90.0

Short description of error
Absolute Grid Snapping not working when moving objects with Axis locking (X, Y, Z) in object/edit mode.

Exact steps for others to reproduce the error

  1. Open Blender with factory settings
  2. Enable snapping.
  3. Set Snapping to increment and check Absolute Grid Snap option.
  4. Move the default cube with Axis locking (X, Y, Z) in object/edit mode (in edit mode select whole object or part of it, doesn't matter)
  5. Snapping doesn't do anything.

Event Timeline

Tomi (Tvartiainen) renamed this task from Absolute Grid Snap doesn't work in object mode when using Axis locking to Absolute Grid Snap doesn't work in object/Edit mode when using Axis locking.Sun, Sep 13, 6:38 PM
Tomi (Tvartiainen) updated the task description. (Show Details)

Same for me. Worked fine in 2.9

Just noticed that this should already have been fixed with patch 77f6d9dbc999.
Sorry about this duplicate report, I did not notice that the build I downloaded today from blender.org was that old (build in 11.9).
Also despite searching for this particular problem, I failed to notice that this bug was already reported in T80677.

I tried Absolute snapping with fresh build and it worked as intended.