Page MenuHome

Rendering is partially missing with big meshes
Closed, ArchivedPublic

Description

System Information
Operating system: Windows 10 x64
Graphics card: RX Vega 56

Blender Version
Broken: 2.91.0
Worked: Not sure

Short description of error
If you import a mesh which measures are more than 500mm^2 in any direction, the rendering isn't performed on the entire object
Video

Exact steps for others to reproduce the error
Import a file with big measures

Event Timeline

Alaska (Alaska) changed the task status from Needs Triage to Needs Information from User.EditedJan 1 2021, 12:21 AM
Alaska (Alaska) added a subscriber: Alaska (Alaska).

This looks like it could be cause by an incorrect clipping distance. Try increasing the clipping distance in the side panel of the 3D viewport. Follow these steps to do it:

  1. With your mouse over the 3D viewport, press N and a panel should appear on the right.
  2. In this panel, click on the View tab.
  3. There should be two values near the top. Clip start and End. Increase the value called End

Note: If you increase the Clip end too high, other visual artifacts can occur. This is a limitation of computer hardware and can't be fixed without a significant decrease in performance. You can work around this issue by increasing Clip start as you increase Clip end, but then you can't get closer to the object than the distance set by Clip Start.

You will also need to do the same to the camera if you want to do a final render with it. To do this, select the camera and in the properties editor change the clip start and end values here:

Robert Guetzkow (rjg) closed this task as Archived.Jan 11 2021, 3:38 PM

No activity for more than a week. As per the tracker policy we assume the issue is gone and can be closed.

Thanks again for the report. If the problem persists please open a new report and attach a minimal example file to your report or provide step by step instructions to reproduce the problem from the default startup file.