Page MenuHome

While pressing ctrl + z in blender instead of undo , blender is crashing randomly sometime.
Closed, ArchivedPublic

Description

System Information
Operating system: WINDOW HOME AND PRO (ON 2 LAPTOPS)
Graphics card: GTX 1050

Blender Version
Broken: 2.83 AND 2.91

Short description of error
i have check msi catalyst as well as amd/nvidia and window in built shortcuts . ctrl + z to close any software. there none feature to close with ctrl + z
blender crash /close randomly when pressed ctrl + z. more than 10 times in these 2 month. work was done about 70-90 % most of time when blender crash.
How i was able to recovery my files data from temp files of window.

Exact steps for others to reproduce the error
in any editor most in sculpt , edit , and object and uv i have pressed for undo but blender crashed with save file warning

Event Timeline

Robert Guetzkow (rjg) changed the task status from Needs Triage to Needs Information from User.Jan 7 2021, 1:41 PM

We are currently investigating undo related problems in T84397, your problem might be related. Please try to find step by step instructions that allow would us to reliably reproduce the crash and if this only happens in a particular project, try to create a minimal version of it where everything is removed except what causes the crash.

Could you please check if these problems persist in the current daily builds of 2.92 or 2.93?

Robert Guetzkow (rjg) closed this task as Archived.Jan 27 2021, 12:39 PM

No activity for more than a week. As per the tracker policy we assume the issue is gone and can be closed.

Thanks again for the report. If the problem persists please open a new report with the required information.

hey not sure if i should make my own or post here but seems to still be an issue in 2.9 so i wanted to give you guys some crash/debug files in hopes that it might help in this case its 100% reproducible every time regardless of how long ive been in blender even fresh start, but this time i create an object using bpy.ops.mesh.primitive_uv_sphere_add (4 or 5) called from speed sculpt (though i doubt its the plugin as this used to happen before i just found a reproducible method) ad a couple in the wrong place because their hotkeyed hit ctrl-z and can happen any time after 2 in a row.

hope this help guys and thanks for all the great hard work. if you need any more tests run shoot me msg.