Page MenuHome

Geometry Nodes PointScale node not working
Closed, ResolvedPublic

Description

System Information
Operating system: Linux-5.8.0-50-generic-x86_64-with-glibc2.32 64 Bits
Graphics card: GeForce RTX 2080 SUPER/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 460.67

Blender Version
Broken: version: 3.0.0 Alpha, branch: master, commit date: 2021-04-18 07:51, hash: rB76eae5964846
Caused by rB5cf6f570c65d: Geometry Nodes: use virtual arrays in internal attribute api

Short description of error
When trying to connect the point scale node in the node tree the instances disappear.

Exact steps for others to reproduce the error
Just open the attached file and put the point scale node in the line and the instances will disappear.

Event Timeline

Philipp Oeser (lichtwerk) changed the task status from Needs Triage to Confirmed.Mon, Apr 19, 2:33 PM

Can confirm, will bisect.

I can get point scale node working by feeding the node with a minimum value of 1. This way the point scale works again. Is this a real bug or the "design wherever it's called..." work this way now? Before we were able to use point scale directly with no need to give the node a starting point of 1. Now using only the point scale alone it assumes the scale starting point as 0 making the instances "disappear" and not allowing the scale to be increased.

Yes, it's supposed to use a default value of 1. I'll commit a fix in a moment.

I can confirm that it's working fine again! Thanks team for making blender useful and stable every day! It's amazing the quality of the support, I feel the love and the care of you over this amazing software and the community, thank you all!