Page MenuHome

Asset Browser Search Bar not working
Confirmed, NormalPublic

Description

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.19041-SP0 64 Bits
Graphics card: GeForce GTX 1070/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 456.71

Blender Version
Broken: version: 3.0.0 Alpha, branch: master, commit date: 2021-04-19 10:20, hash: rBeb06ccc32462
Worked: --

Short description of error
The Asset Browser Search is not working

Exact steps for others to reproduce the error
I can mark objects as Asset and they appear in the Asset Browser. However when I use the Asset Browser Search Bar nothing is found, all Assets just disappear out of the view. Works neither with names nor with tags.
Testing with Default Cubes:

  • Use the outliner to mark a bunch of duplicated cubes as Assets one by one. Naming is Cube.001, Cube.002 etc.
  • They appear in the Asset Browser window.
  • Type "C" in the search bar - all cubes still visible, even one that I've named "Heiko".
  • Type the next letter "u" - all cubes dissapear from the Asset Browser view.

I am not sure if it is a bug, or not implemented. But if not implemented - it should either do nothing, show a warning, or the UI element shouldn't even be there or be greyed out. Since the Asset Browser is the only new Feature in 3.0 for now I am quite confused why it is not working and I guess others will be too...

Thanks for looking at this, <3 Blender!

Test file :

Event Timeline

Issue is reproducible for me as well. Tested on 3.0.0 alpha, Hash: 112fb77157e.

Pratik Borhade (PratikPB2123) changed the task status from Needs Triage to Confirmed.Mon, Apr 19, 3:54 PM