Page MenuHome

Vertex groups deleting / clearing (2.93 +)
Closed, ArchivedPublic

Description

System Information
Operating system: macOS-11.4-x86_64-i386-64bit 64 Bits
Graphics card: AMD Radeon Pro 5500M OpenGL Engine ATI Technologies Inc. 4.1 ATI-4.5.14

Blender Version
Broken: version: 2.93.1, branch: master, commit date: 2021-06-22 05:57, hash: rB1b8d33b18c2f
Worked: (newest version of Blender that worked as expected)

Short description of error
vertex groups clearing or deleting, thought it was maybe an addon, load factory settings clears the bug for a while then seems to come back even in a new file bug shows. So in a new file creating a mesh, add a vertex group then click anywhere in the viewport and the vertex group is deleted

Exact steps for others to reproduce the error
new file > create cube > add new vertex group > click viewport
[Please describe the exact steps needed to reproduce the issue]
[Based on the default startup or an attached .blend file (as simple as possible)]

Event Timeline

Pratik Borhade (PratikPB2123) changed the task status from Needs Triage to Needs Information from User.Fri, Jul 23, 6:21 AM

Thanks for the report. Similar issue has been reported before: T89916

Can you please add the system info generated from the help menu? (Help -> Save system info)

load factory settings clears the bug for a while then seems to come back even in a new file bug shows

You need to save preferences after loading the factory settings manually. Can you please try that?
(Loading the factory settings won't save the preferences and will load the old prefs on loading the new file)

No activity for more than a week. As per the tracker policy we assume the issue is gone and can be closed.

Thanks again for the report. If the problem persists please open a new report with the required information.