Page MenuHome

Images added to VSE are not packed with "External Data - Pack All Into .blend"
Closed, InvalidPublic

Description

System Information
Mac OS X 10.9.5

Blender Version
Broken: (example: 2.72)

Short description of error
When I try to pack the content of VSE (I see this behaviour with images), blender returns the message "No new files have been packed"

Exact steps for others to reproduce the error
Put some images into VSE and try to pack with "File - External Data - Pack All Into .blend"

Details

Type
Bug

Event Timeline

Jonata Bolzan (jonata) set Type to Bug.
Jonata Bolzan (jonata) created this task.
Jonata Bolzan (jonata) raised the priority of this task from to Needs Triage by Developer.
Antony Riakiotakis (psy-fi) claimed this task.

The sequencer does not really use images, rather they are all considered strips, so this works as intended

It happens that adding a video into the sequencer, the file can be "packed" into the .blend . This way, the video is not a strip too? Why does a video is packed and not an image?

Adding a movie file into the sequencer and File->external data pack, reports no files packed. Also the blend file does not change...am I missing something?

Alright, there's something weird going on here, some movie files can be packed, others not. I'll investigate.

I did the investigation. It turns out that what is packed is the sound, which references the initial movie file. Movie files without sound will not get packed.
This works as intended I'm afraid, sounds getting packed like that is more a byproduct of the hackish way the sound system works rather than an intended thing.