Page MenuHome

Normal map works weird with multiple UV layouts in BI 2.79
Closed, ArchivedPublic

Description

System Information
Win7 64bit

Blender Version
Broken: 2.79
Worked: 2.77a

Short description of error
Normal map is attached to the second UV layout (UVmap.001)

2.77a (Renders are equal no matter what UV was chosen for render - Camera pic)


2.79 (Render depends on active UV)


Exact steps for others to reproduce the error

  1. For default cube create UV as default smart unwrap
  2. Then create second UV, which is different (in my case every face is occupying all UV space)
  3. Add normal map to material and choose second UV for mapping
  4. Now render viewport with first then second UV map set as active in mesh data tab and see the difference

Details

Type
Bug

Event Timeline

LazyDodo (LazyDodo) triaged this task as Needs Information from User priority.

I'm not sure how to repro this one, can you post more detailed steps?

  1. For default cube create UV as default smart unwrap
  2. Then create second UV, which is different (in my case every face is occupying all UV space)
  3. Add normal map to material and choose second UV for mapping
  4. Now render viewport with first then second UV map set as active in mesh data tab and see the difference
Bastien Montagne (mont29) raised the priority of this task from Needs Information from User to Normal.Oct 31 2017, 3:58 PM
Brecht Van Lommel (brecht) closed this task as Archived.
Brecht Van Lommel (brecht) claimed this task.

Archiving Blender Internal report, we will no longer focus on fixing bugs in it now that it was removed in 2.8.