Page MenuHome

Object Gizmo(s) don't move to new point after curve extrusion, and related crashes (silent exits)
Closed, ResolvedPublic

Description

System Information
Operating system: Windows-10-10.0.17134 64 Bits
Graphics card: GeForce GTX 1060/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 419.17

Blender Version
Broken: version: 2.80 (sub 60), branch: master, commit date: 2019-05-07 16:54, hash: rB37eb10901480

Short description of error
With the Object Move Gizmo enabled and extruding to create new points on a curve, the gizmo does not move to the new point after the extrude, although manipulating it moves the new point, not the ones the gizmo is on (and I've had crashes while playing with it).

Exact steps for others to reproduce the error
New scene, delete the cube, Add a NURBS curve (Bezier has the same behavior I believe)
Edit mode
Select the last point in the curve
Enable the Object Move Gizmo which will show up on the currently selected curve point
Activate the Extrude Cursor tool
Click in the 3dview, note new points are added to the curve but the gizmo does not move to the new point.
Use the gizmo to perform a move and while the gizmo moves relative to its current location, the affected point is actually the most recently created one. When the move completes the gizmo jumps to the correct place.

I had multiple silent exits (no message to stdout/stderr) from Blender while messing around with curves/extrude/move gizmos, either while manipulating the gizmo or clicking to create a new point, but I've been unable to come up with a reproducible sequence of events.