Page MenuHome

Mask fill don't work as expected in Movie Clip Editor
Closed, ResolvedPublic

Description

System Information
Operating system: Linux-5.0.0-31-generic-x86_64-with-debian-buster-sid 64 Bits
Graphics card: GeForce GTX 1050/PCIe/SSE2 NVIDIA Corporation 4.5.0 NVIDIA 418.56

Blender Version
Broken version: 2.81 (sub 15), branch: master, commit date: 2019-10-14 16:46, hash: rB879d269e8769
Broken version: 2.82 (sub 0), branch: master, commit date: 2019-10-14 19:07, hash: 9a85592ddea2
Worked: 2.80 (sub 75), branch: master, commit date: 2019-07-29 14:47, hash: f6cb5f54494e

Short description of error
in the movie clip editor mask spline 'fill' option don't work as expected: masked area is black instead of white. bug affects default shapes (circle, square) and custom mask shapes.

Exact steps for others to reproduce the error

  1. go to movie clip editor
  2. add any footage (clip or image)
  3. change editing context to mask
  4. create new mask
  5. add a mask of any shape
  6. for better bug visualization turn on overlay in mask display dropdown and add some feather to a mask


Details

Type
Bug

Event Timeline

looks like this has been reported before, see T70848: Masks of the movie clip editor are empty, will merge these reports...

Evan Wilson (EAW) changed the task status from Duplicate to Resolved.Oct 15 2019, 10:32 PM

Good News!

This was fixed this morning by https://developer.blender.org/rB0500dcd711d1894ccab5769c6addf91e6d4e30df and is already in 2.82 (sub 0), branch: master, commit date: 2019-10-15 15:37, hash: rBe3282fecae71

Thank you for the detailed report.